Bekijk deze mail online
Samen veerkrachtig

Breaking news: Nic Balthazar ambassadeur Werelddag geestelijke gezondheid

 

Vakantie - komkommertijd? Niets van!  Er valt wel degelijk nieuws te rapen over de Werelddag geestelijke gezondheid. Belangrijk nieuws, zelfs. Lees maar.

  • www.samenveerkrachtig.be staat vanaf 13 juli online. Je vindt er alle relevante informatie over de Werelddag van de geestelijke gezondheid. Een overzicht van de acties, inspiratiegidsen, uitleg over veerkracht, nuttige literatuur... Wij kunnen er over blijven vertellen, maar het is natuurlijk leuker om de webstek zelf surfenderhand te ontdekken. 
  • Televisiemaker en filmregisseur Nic Balthazar wordt het uithangbord van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Met Ben X (over autisme) en Everybody Happy (over burn-out) regisseerde Nic twee prenten die nauw aansluiten op ons thema. De Gentenaar twijfelde geen seconde toen we hem vroegen mee zijn schouders te zetten onder de campagne. “Er rust nog altijd een vreselijk taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft. Onze prestatiemaatschappij dwingt ons sterk te zijn. Maar wie mentaal niet helemaal fit is, wordt weggezet als zwak. Zorgwekkend, vind ik dat.” Nic heeft alvast een enthousiaste oproep gelanceerd. Over enkele weken zullen we nog enkele filmpjes posten, waarin Nic zijn zegje doet over veerkracht.  Tussen 1 en 10 oktober zal hij opduiken tijdens enkele evenementen.
  • UiT in Vlaanderen beheert de evenementenpagina van onze website. De databank gaat de Werelddag ook extra in de verf zetten op haar homepage. Met 15.000 bezoekers per dag en 6 miljoen op jaarbasis is UiT in Vlaanderen met voorsprong de populairste evenementendatabank van Vlaanderen. Via het platform willen we alle acties van de Werelddag promoten. Organiseer je zelf een actie? Voeg je event dan toe aan onze kalender. Een kleine moeite, maar een wereld van verschil.

Meer weten?

De Werelddag Geestelijke Gezondheid is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, OPGanG, het Familieplatform geestelijke gezondheid, Zorgnet - Icuro, de Federatie van Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG), het Vlaams instituut voor gezondheidspromotie en ziektepreventie VIGEZ, de Vlaamse LOGO's (Lokaal Gezondheidsoverleg), de overlegplatformen geestelijke gezondheidszorg, de netwerken geestelijke gezondheidszorg art.107, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en Parantee- Psylos, sportfederatie voor mensen met een handicap.

Schrijf je uit

 

email-list