Bekijk deze mail online

Nieuws: Enorme groei op hergebruik - Out Of Use tekent voor de toekomst

Geachte Mevr. Ulenaers,
Beste Silvy,

Goed nieuws bij Out Of Use: Volgens onze gerapporteerde cijfers aan Recupel (als charter ophaler en charter verwerker) werd er in 2017 880 ton oud-elektro aangeleverd bij Out Of Use. In 2018 steeg dit naar 1.124 ton. Dat is een mooie groei van 27 procent! Van het totale tonnage ging er in 2017 7,44 procent naar hergebruik terwijl dit in 2018 maar liefst 26,6 procent was. Dat is een enorme groei van 257 procent op hergebruik. We zijn dan ook erg fier op dit resultaat dat aantoont dat onze visie op hergebruik de enige juiste is! Uiteraard kunnen we dit alleen maar waarmaken dankzij onze klanten. Samen zijn we op de juiste circulaire weg!
 
Onze meest recente nieuwsberichten vind je hieronder:

 

GREEN OFFICE FOR KU LEUVEN ORGANISEERT INZAMELACTIE 

Van 11 tot 24 maart organiseerde de KU Leuven Green Office de actie 'Mine your phone', in samenwerking met Recupel en Out Of Use.

Op meer dan 20 inzamelpunten, verspreid over de verschillende campussen van de KU Leuven stonden speciale inzamelboxen waar de gsm's gedoneerd konden worden.
 
Per herbruikbare gsm - of per vier kapotte gsm's - zullen de studenten met de hulp van Natuurpunt een boom planten. Maar de aanplanting van de bomen was niet het belangrijkste uitgangspunt van de actie. Het duurzaamheidslaboratorium aan de universiteit wilde hiermee zowel de studenten als de personeelsleden, bewust maken van de impact van elektronisch afval. 
 
In dit opzet zijn ze zeker geslaagd want de actie leverde maar liefst 1.118 ingezamelde gsm's en smartphones op! Dit was het grootste aantal dat ooit werd gehaald tijdens een inzameling voor onze actie 'Recycleren voor Natuurpunt'. Onze oprechte felicitaties hiervoor!
 
 
Lees hier het volledige artikel
 
 

OUT OF USE TREEDT OP ALS AMBASSADEUR

Mark Adriaenssens, CEO van Out Of Use, is zoals tal van andere bedrijfsleiders, ambassadeur van de actie Sign for my Future. Dit is een burgerinitiatief, uitgegroeid tot de breedste coalitie ooit van burgers, jongeren, bedrijfslei-ders, middenveldorganisaties, de media en de academische wereld die samen alle Belgen oproepen om zich uit te spreken voor een krachtig klimaat-beleid.
 
Als ambassadeur schaart Out Of Use zich achter de drie eisen van de actie, m.n. een klimaat-pact, een investeringsplan en een klimaatraad. Daarenboven roepen wij iedereen uit ons netwerk op om deze actie te ondersteunen.
 
Wil jij een sterk signaal sturen naar onze politici en de volgende regeringen vragen om nu écht werk te maken van een krachtig klimaatbeleid? Laat je stem dan ook horen! 

 
Teken hier voor de toekomst
 
 
 

RECUPEL ZAMELDE IN 2018 MEER DAN 117.000 TON ELEKTRO IN

Uit studies van Recupel blijkt dat kmo’s ongeveer 200 kilo oud of kapot elektro hebben staan in hun bedrijf. Dat is een enorm recyclagepotentieel. 
 
Wanneer de totale inzameling van e-waste in België onder de loep wordt genomen, stelt Recupel vast dat niet alle e-waste stromen even zichtbaar zijn en nog te vaak onder de radar blijven. Daarom wordt er dit najaar een nieuw platform als marktplaats gelanceerd.
 
Ook uit een studie van Deloitte blijkt dat 30% van het op de Belgische markt gebrachte elektro momenteel onvindbaar is. Dit is een zorgwekkend cijfer want deze apparaten kunnen zomaar in de natuur belanden en schaden het milieu. Om de Europese doelstelling te behalen, is het belangrijk dat alle marktactoren op een efficiënte manier samenwerken om de afvalstromen beter in kaart te brengen.
 
Out Of Use is al bijna 10 jaar erkend partner van Recupel voor de B2B markt. Wij werken graag mee aan de correcte rapportering van e-waste. 
 
Lees hier het volledige persbericht van Recupel

 

Zag je onze nieuwe brochure al?

Out Of Use bij oplossingen voor duurzaam recycleren op site van Leuven2030 

Lees al onze nieuwsberichten op www.outofuse.com/nl/nieuws

Volg Out Of Use ook op Facebook, LinkedIn en Twitter

Lees alles over onze actie Recycleren voor Natuurpunt op Facebook

 


Schrijf u uit

 

email-list